tick 30 dagars öppet köp tick Lågprisgaranti tick Snabb Leverans tick Alltid 39kr frakt rating

Vad är LED

LED är en engelsk förkortning som står för Light Emitting Diode, på svenska översätts det med Lysdiod. Tekniken bakom lysdioden är koplicerad och uppfanns år 1920-talet av ryssen Oleg Vladimirovitj Losev. Det skulle dock dröja mer än 40 år innan man började använde lysdioder för kommersiella syften.

Intresset för LED lampor har vuxit i takt med att LEDtekniken har genomgått en otrolig utveckling. Från att ha varit en vanlig ljuskälla i statusindikatorer och trafikljus så har LED idag plötsligt avsevärt fler användingsområden. Den största utmaningen låg först i att få fram vitt LED ljus och därefter att göra det så pass starkt att det skulle kunna fylla vardagliga syften. När man väl nått dit så upplevde man ändå att det vita LED-ljuset var för kallt så man fick anstränga sig rejält för att få fram varmt, mjukt LED-ljus med tillräcklig styrka för att tillfredsställa de behov av ljus som vi har i våra hem och på våra arbetsplatser. Men det har man nu allts å lyckats med och vinsterna är stora.

Det vita LED ljuset

Hemma vill vi ha vitt ljus, så naturtroget som möjligt och varken för kallt eller för gult sken. Detta har varit den allra svåraste varianten att ta fram med lysdiodteknologi. Det typiska, kalla LED ljuset var det ingen som ville ha i sina vardagsrum.

På Prylstaden kan du köpa allsköns billiga LED lampor, vi har ett väldigt brett sortiment, bland annat de eftertraktade vita LED lamporna som avger ett mjukt, varmt och behagligt sken. LED lampor kan enkelt dimmas och man kan köpa varianter där man kan välja olika färger efter behag.

Prylstaden har billiga LEDlampor för alla behov, välkommen in och ta en titt i vår butik!